Varme hveder


Det er den hyggeligste tradition med varme hveder til Store Bededag.
Vi spiser dem både friskbagte og lune om torsdagen og resten nyder vi ristede fredag morgen.
Mine varme hveder er fyldt med duftende kardemomme som giver en vidunderlig smag til bollerne og de er lækre både at spise helt frisktbagte og lune eller ristede med iskold smør. Lige nu dufter hele huset af de nybagte lune hveder med kardemomme.
Prøv også: min bedste opskrift på pandekager >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 12 stk.
Kan fryses Ja

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Varme hveder
- 2 dl mælk, stuetempereret
- 20 g gær
- 2 æg
- 1 spsk sukker
- 450 g hvedemel
- 1 tsk salt
- 2 tsk stødt kardemomme
- 100 g smør, stuetempereret
- 1 æg, sammenpisket til pensling
Rør gær ud i en skål med stuetempereret mælk og rør derefter æg og sukker i mælken.
Bland mel, salt, kardemomme godt sammen i en ren skål og smuldr smør i, til en ensartet fintsmuldret blanding. Ælt nu de to blandinger sammen – gerne på en røremaskine, til dejen bliver smidig, blød og lækker.
Kom dejen i en skål og stil den til at hæve i 2 timer på køkkenbordet, dækket med et rent klæde.
Tag dejen ud på et meldrysset bord, del og form runde boller. Sæt dem tæt, med cirka en cm afstand mellem dem, på en lille bradepande med bagepapir. Kom et rent viskestykke over og lad dem efterhæve i 2 timer på et lunt køkkenbord.
Pensl bollerne med sammenpisket æg og bag dem i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 16-18 minutter, til de er gyldne og gennembagte.
Skær midt over og rist hvederne og nyd dem, smurt med iskoldt smør.

mens jeg laver mad
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej Ann-Christine :-)
Jeg skal netop til at bage dine hveder, men vil lige høre i forhold til hævningen.
I videoen siger du at de skal efterhæve i 45 min, men i opskriften står der 2 timer, så hvilken skal jeg gå med?
Venlig hilsen Cecilie
Hej Cecilie
Altid opskriften her på Valdemarsro, for den er opdateret :)
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Jeg skal holde fødselsdag St. Bededag og vil lave det store kaffebord om eftermiddagen. Og selvfølgelig også med dine lækre varme hveder. Jeg må tilstå jeg elsker at spise hveder hele sommeren og bager tit dobbelt portion til fryseren. Glæder mig til mit Premium abonnement begynder efter prøvetiden. Så kan jeg gemme dine dejlige opskrifter og nemt finde dem igen. Dejligt man kan lave madplan og overføre til indkøbsliste. Jeg glæder mig rigtig meget til at komme I gang med det hele 🥰
Hej Lone
Mange tak for din søde hilsen! Det er jeg virkelig glad for at høre og det lyder så lækkert med din plan om et stort kaffebord med bl.a. varme hveder til St. Bededag.
Du kan sagtens gemme opskrifter på din favoritside, laver madplan og indkøsliste mv – også under prøvetiden. Hvis det driller med det, så skal du endelig bare skrive til mail@valdemarsro.dk så hjælper Martin dig med support.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Selvom helligdagen er afskaffet, måtte der hveder til i morgen, så nu sidder jeg hér kl. næsten midnat og venter på jeg kan smide dem i ovnen 😂
Elsker dine opskrifter og håber også at denne er lige i skabet ☺️
Så hyggeligt! Jeg håber de blev lækre :)
Tak for din søde hilsen og rigtig god weekend med varme hveder
Kh Ann-Christine